Mara mar egesz jol megy.
Most nagyon csontos özhusim volt csak, ezert az utalatos resze az volt, hogy a csontrol lefejtettem a hust.
Pörköltalapot keszitettem hagymabol, paradicsombol, paprikabol, baberlevelböl, pici pirospaprikabol. Ratettem a husit, felöntöttem huslevel, es beletettem a csontokat is. Nagyon viccesen nezett ki, de kell bele a csont ize is. Termeszetesen ezt eldobtam.
Utközben potoltam mindig az elparolgott vizet, soztam, borsoztam. Izesitettem meg gulyas kremmel, paprika kremmel, daralt pirospaprikaval, kb 2 orat fött, aztan raöntöttem kb 2 dl eger vagy környeki vörösbort.
Ez most egerszaloki volt. Öszinte leszek, en nem birom ezeket a szaraz vörösborokat meginni, de fözni csak ezzel a jo.
Mondjuk most belekostoltam..
A ferjem-uram erdelyi ember, a nokedlit nem partolja, ezert most puliszkat kapott hozza.
15 dkg puliszkat megföztem 0,5 l tej-viz keverekben. Soztam, majd amikor megfött 10 dkg vajat tettem hozza.
Finom lett..
Kriszti! Azt mondják a száraz borhoz meg kell érni, én se bírtam régen, most meg már csak azt tudok inni, az édestől rosszul vagyok :) Szóval hajrá-hajrá száraz bor! A puliszkát szeretem, az őzpörköltet kevésbé, de a puliszka pörköltlével, na az jöhetne ide nekem is!
VálaszTörlés(Sajnálom a feketét még mindig...)
Akkor majd en is probalkozom!!
VálaszTörlésA fekete meg marad..:(