Neked Mamika:
A tésztához:
3,5 dl tej
1 Elesztö
50 g porcukor
0,5 kg liszt
1 csipet so
10 dkg vaj
A töltelékhez:
lekvár
A kenéshez:
10 dkg vaj
A tesztat összegyutram, 15 percig kelt. Aztan atgyurtam, majd 45 percig kelt. Amikor kesz volt, kett vettem, es ket lapot nyujtottam, mindkettöt kb 6*6 os kockakra vagtam.
Ezek közepebe raktam a lekvart.
A tepsibe beleöntöttem a 10 dkg olvasztott vajat.
Feltekertem a buktat, jol megforgattam a vajban, es szorosan egymas melle tettem. Mint utolag kiderült, tul szorosan, mert eleg sovanyak lettek. Szerintem egy normal gaztepsibe egy sorba (lefele), 6 db eleg, ugyis megkel es szep köver lesz.
Igy is keltek meg 45 percet.
180 fokon 30 perc alatt megsültek, porcukorral meghintve meg melegen, abba sem lehet hagyni.
Részvétem, Kriszti, itt is :( Remélem azért a blogod és a lelked is egy idő után leveti ezt a komor feketét. Nyugodjon békében Mamika, amennyire tudom, jobb most ott neki, hidd el, lát titeket, és örül nagyon, hogy az unokája az ő buktáját süti! Én is ki fogom próbálni, köszönöm szépen. Nagy ölelés!
VálaszTörlésRészvétem Kriszti az egész családnak! :( A bukta istenien néz ki, hidd el biztos ő is örül, hogy a buktáról mindig ő fog eszetekbe jutni!
VálaszTörlésKöszönöm szepen lanyok!
VálaszTörlés