Rendszeres olvasók

2012. július 13., péntek

Eperlekvar...

..ahogy a Denes csalad szereti.

Az egyik unokatesom babat var, nalunk volt latogatoba es evett a lekvarombol. Mar otthon, Pragaban növeszti a pocakjat, de tegnap irt, hogy hogy is kell..?:)
Ugyhogy leirom ide is.

En csak ezt az egy lekvart fözöm. Mast nem eszik meg a csalad, es ezt is csak modjaval. Soha nem csinalok sokat, csak annyi, ami hamar elfogy, mert nem teszek bele tartositoszert.

Iden baromi edes eprek voltak Nemetorszagban. Nem boltbol vettem, hanem innem a föld mellöl, ahol termett.

4 kg eperhez tettem 1,5 kg zselecukrot. A papir többet ir, de igy is eleg volt. A csepp citromle is került bele, majd forrastol szamitva 4 percig föztem. Meg forron, forro üvegekbe szedtem, es le is zartam. Kihüles utan kb 2 honapig all el a hütöben.

Nincs olyan gyerek szerintem, aki ennek ellen tudna ellni. Noemi lanyom 6 evig fuj lekvar, es amiota en ezt fözöm, imadja. Talan azert, mert reszt vesz benne, es varja milyen lesz.

:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése