7 kor arra ebredtem korog a gyomrom. A vacsorat mindig elbenazom, igy ma oda fogok koncentralni.Jah..ma vacsizni megyünk..Mind1, ügyes leszek.
Reggeli:
2 Wasa
1 paradicsom
1 tejeskv
20 dkg padlizsankrem
33,6 gr, 500 kcal
A padlizsankremnek szanok idöt. Nehany dolgot eltanultam anyosomtol, mert nagyon izlenek. A ferjem es csaladja Erdelyi, azok az izek nagyon tetszenek nekem. Izletes, megis keves müanyag iz, sok termeszetes alapanyag. Ilyen a
Padlizsankrem is:
Sok helyen ajanljak, hogy vagd felbe es tedd a sütöbe, majd kanalazd ki. NEM JO!
A padlizsant ketfelekeppen lehet, jol megsütni. Az egyik, a grill. Nekünk elektromos van, szepen lassan forgatva, kb 15 perc alatt sül meg egy. Akkor jo, ha kb fele olyan lapos mint eredetileg, es szenes kivülröl. A masik lehetöseg grill hianyaban, a gaztüzhely gazlangja. Ott is ugyanigy meg lehet sütni, csak füstös lesz a lakas:( De ha van ablakod a konyhan, akkor nincs gond.
Tehat megsült a padlizsan rövid idöre belerakom egy tal hideg vizbe, addig sülhet a többi. Ha mar nem tul forro, megfogom ott a szarreszet, es lassan leveszem a szenes külsö hejat. Alatta barnas legyen, mert az adja meg az izet.
Ha kesz, egy elökeszitett talcara helyezem öket, amit ferden megdöntök, igy ki tud folyni a padlizsan keserü ize.Minel tovabb hagyjuk igy annal jobb lesz. Nalam ez 1-2 ora.
Ezutan vöröshagymat aprora vagunk. A padlizsan szarat levagjuk, es egy szeles fejü fakanal segitsegevel aprora vagjuk. Soha ne femmel. (nem tudom miert). Ehhez jön so, a vöröshagyma es annyi majonez hogy vilagos legyen. (en 4 padlitzsanhoz kb 2dl majonezt adtam).
A majonezt is mindig en keszitem, ezt is anyosomtol tanultam. Vagyis tanultam en az iskolaban, de mindig bonyolultnak tünt.
2 tojas sargajahoz adok 1 ek mustart, jol elkeverem. Ha kesz lassu sugarban adok hozza 2 dl olajat. Közben mindig, megallas nelkül keverem. Anya robotgeppel csinalja, en ezt is csak kezzel es fakanallal. Szerintem mas az ize..
A padlizsankrem igy mar kesz, hütöbe teszem, hogy összeerjenek az izek. "Sajnos" nem a legegyszerübb recept, es halatlan is, mert a kezem tiszta lila lesz, nagy a csatater, es orak munkaja elfogy 10 perc alatt. Dehat ha nem izlene, azert sirnek:))
Egyszerre en mindig eleg sokat sütök, es amit nem rögtön eszünk meg, miutan megpucoltam es lecsöpögött, zacskoba teszem, es a fagyasztoba. Igy telen sem kell rola lemondani:)
Ebed:
Sült csirke zöldsegágyon
Nalam a hütö allandoan dugig van zöldsegekkel, mert a kislanyomnak általában en fözök. Mostanra összegyült mindenböl egy kicsi, meg mar kezdtek nyamvadni, igy lett a mai ebed kitalalva.
Repa, burgonya, zeller, hagyma, paradicsom, cukkini, kaposzta, zöldhagyma, gomba. Mindent aprora vagtam, es a csirkecombokkal együtt egy talba tettem. Noncsika olajjal, vizzel es füszerekkel jol összedolgozta. Majd foliaval lefedtük, es most sül.
1 adag: 42 gr, 450kcal
Vacsora:
2 virsli
2 wasa
1 csesze tea
16 gr, 125 kcal
Összesen:91,6 gr, 1075 kcal
Egesz jo kis nap volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése