Rendszeres olvasók

2012. december 13., csütörtök

Almas pitem

Nyaron meg is felekszem erröl a finom gyümölcsröl, ilyenkor meg telen nagyon vagyunk ra.
Az almas pite, mint mindenkinek, a Nagyi Almasa az Asz. Sajnos en nem az ö receptje alapjan csinaltam, de ez a recept sem kutya.
A teszta igazi omlos.Mindig az alma mennyiseget vedd alapul a teszta keszitesenel, ez most itt 2kg ra van szamolva:

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg  margarin
40 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
1 citrom aroma
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tej

A töltelékhez:
2 kg alma
zsemlemorzsa
fahéj
5 dkg cukor

A teszta hozzavaloit összegyürom es ket bucit keszitek belöle:2/3 - 1/3 aranyban.
A nagyobb lesz az alja,kinyujtom es sütöpapirral kibelet tepsibe rakom. Közepre a reszelt, beizesitett es kinyomkodott reszelt alma, a tetejere pedig a kisebb bucibol, derelyevago segitsegevel csikokat vagok, es racsonkent rahelyezem. Tejjel elkevert tojassargajaval kenem a tetejet, es 180 fokon 40 percig sütom. alig varom, hogy keszen legyen:)






ALOM:)


1 megjegyzés: