Rendszeres olvasók

2012. szeptember 28., péntek

Tepsis krumpli

Anyukam fajta recept, nagyon szeretem.

Hozzavalok:
4 szelet tarja
liszt
fejenkent 3 szem burgonya
füszerek
keves szalonna
1 paradicsom

A burgonyat megtisztitjuk, es uborka reszelön lereszeljük, meg nyersen. Az egeszet megfüszerezzük keves olajjal összekeverjük.


Mig ez all, a hust kiklopflojuk, füszerezzük, keves lisztben megforgatjuk, mejd elösütjük, hogy mindket oldala kicsit barna legyen.





Ezutan egy tüzallo tal aljaban elteritem a burgonya felet, rarakom a husikat, karikara vagott paradicsomot, es egy darab szalonnat.




Ennek a tetejere jön a burgonya masik fele, es a sütesböl megmaradt olaj a tetejere.




Foliat teszek ra, es 40 percig sütöm 200 fokon, ezutan leveszem a foliat es meg 10 percig piritom a tetejet.

Nalam a füszer azt jeleni hogy csirkefüszer. Lehet bena vagyok, de en mindenre azt teszek, dehat ezt szereti a Denes csalad:)




Ezt Kati neked:))

2 megjegyzés:

  1. Jajjjj, de édes, hát nagyon köszönöm! :) A receptet is,amúgy, dehát Anna, nagyon cuki!

    VálaszTörlés
  2. Arra mondjuk mar nem emlekszem, hogy itt sir vagy nevet:))

    VálaszTörlés