Rendszeres olvasók

2012. augusztus 5., vasárnap

Szezammagos kinai csirke, szezammag nelkül

Nevnapos vagyok, tesomekat vendegsegbe hivtam, es ez volt a vacsi. Mindenki nagyon szereti, es ha nem csaptak be, jol is csinalom:)

Hozzavalok 4-6 szemelyre:

1 kg csirkemell
2 tojas
etkezesi kemenyitö
liszt
viz
so, bors
3dl mez
1,5 dl ketsup
2ek ecet
rizs
szojaszosz
aki csipösen szereti Erös Pista

A rizst a szokasos szerint, pici soval megfözöm. A csirkemellett 1,5x1,5 es kockakra vagom. Ezutan összeallitom a husi bundajat. Egy talba rakok:
2 tojas
1 pohar liszt
1/2 pohar etkezesi kemenyitö
so+bors
1,5 pohar viz

A husikat belerakom a bunaba, összekeverem, es mig elkeszitem a mazt, hütöbe rakom.


Maz:
A mezet a ketsuppal es az ecettel jol összekeverem. En mindig ketteöntöm ezutan, mert a lanyom nem eszi a csipöset, igy lesz egy csipös es egy edes maz. A csipösbe 2 kaveskanal Erös Pistat teszek.

Ezutan kezdödik a sütes. Forro bö olajban, sok bundaval kisütöm a husikat. Közepesnel kicsit erösebb langon, de nem tul sokaig. Ahogy megsült teszem egy talba, es annyi mazt öntök ra, ami az össze husit jol befedi, összekeverem, es jöhet a következö adag.
Nekem mindig marad maz, ezt is az asztalra teszem szosznak, aki kedveli.

A fött rizzsel es szojaszosszal talalom. Nagyon hizlalo, de nagyon finom etel!:)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése