Rendszeres olvasók

2012. július 8., vasárnap

Lustasag es finomsagok...

..7vegeje volt ez. Szombaton konkretan csak etteremben, es falunapokon ettünk, igy elmaradt a fözöcske. Vasarnap dolgoztam, de az en Dragam finom Lasagneval vart haza. Igy most az Ö receptje jön:

Hozzavalok:

1/2 kg daralt hus
1 doboz paradicsomle
2dl tej
15 dkg vaj
2 ek liszt
so, bors, oregano, bazsalikom, szerecsendio
1 fej hagyma
1/2 doboz lasagne teszta
tejszin

Ezt ugy keszitsetek el, hogy olasz etteremben tanulta, amikor szakacskent dolgozott, szerintem ennel nincs finomabb:)))

A hagymat megdinszetljük, ratesszük a daralt husit es feheredesig kavargatjuk. Erre jön az oregano, bazsalikom, so es bors, majd 1 doboz paradicsomle. (itt sürübb mint otthon). Addig fözzük, mig be nem sürüsüdök. Eközben elkeszintjük a besamel martast: Vajat megolvasztunk, elkeverjük benne a lisztet, halvanybarnara piritjuk, majd felöntjük a tejjel. Lehet több is kell, mint 2 dl, ki milyen sürün szereti. Olyan legyen, mint a puding a sürüsege, picit folyos.
Ha kesz, es elkeszült a husi is, az egeszet összekeverjük.

Aztan epitkezünk: alulra teszta, majd szosz, aztan teszta majd szosz, amig el nem fogy a husi,  az kerül a tetejere. Foliaval lefedjük, es 200 fokon 20 percig sütjük. Aztan kivesszük, körbelocsoljuk a tal oldalanal kb 1-2 dl teszint, a foliat levesszük, es igy sütjük 180 fokon 30-40 percig. (sütötöl függ). Ugy nezd meg hogy jo-e, hogy a villat beleszurkalog mindenhova. Ha atmegy, puha a teszta.

Sütes utan jo picit allni hagyni, könnyebb kockara vagni. Igy 6 adag lett belöle.

Az 1 evesnek kivettünk a szoszbol, mielött összekevertük volna a besamellel, föztem tesztat, aprora vagtam, es raöntöttem a szoszt.

Kivetel nelkül a csalad minden tagja degeszre ette magat, es ÖÖÖÖÖrült finom volt.

A Dragam keri, hogy irjam oda, hogy a husiba kene fokhagyma is, de mivel mi lanyok finnyasak vagyunk, ö kihagyta:)

Szerintem igy is nagyon fini volt!

Köszi Apa!


1 megjegyzés: