Rendszeres olvasók

2012. június 26., kedd

Rakott karfiol/maskepp

Varga Endrene, Seregelyes

Hozzavalok:

Karfiol
50 dkg daralthus
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 fött tojas
1 nyers tojas
15 dkg füstölt sajt
so, bors
örölt szerecsendio
petrezselyem
olaj

A karfiolt  sos vizben es a 2 tojast megföztem Az aprora vagott hagymat megpiritottam, ratettem a gombat es a füszereket. Aztan a 2 tojast aprora vagtam es a nyers hust hozzakevertem. Levettem a tüzröl es a nyers tojast is belekevertem.
Tüzallo talat kiolajoztam, beleraktam a karfiolt alulra szellösen, majd ezek köze es a tetejere a husit. 15 percig sült  a sütöben, majd kivettem, ratettem a  reszelt sajtot es 5 perc alatt raolvadt.

Meg nem ettem belöle. Furcsa, hogy alul van a karfiol, de ami a legfurabb, hogy nincs rajta tejföl. En biztosan eszek hozza, mert igy szaraznak tünik. Vegül is, külön külön minden finom volt, ebed utan jelentkezem a velemenyemmel.


4 megjegyzés:

  1. Nem kell hozzá tejföl..igy is finom. Furcsa íz, nem a megszokott, de ízlik. Bár nemigen hiszem, hogy valaha újrafőzöm...

    VálaszTörlés
  2. Joci azt mondja elhagy, ha megint ezt fözöm:))

    VálaszTörlés
  3. :D akkor meg ne főzd újra! pedig jónak tűnik...

    VálaszTörlés