Rendszeres olvasók

2012. szeptember 22., szombat

Orias makos koszoru

Tulajdonkeppen csak makos koszoru a neve, de oriasira kelt:))

Hozzávalók:
Tészta:

500 g liszt
200 g lágyvaj vagy margarin
1 elesztö
 pici só
130 ml tej
1 db tojássárgája
50 g porcukor

Töltelék:

200 g darált mák
200 g porcukor
Csipetnyi fahéj
1 dl forro viz
1 dl forro tej
Kevés étolaj

Ezenkívül:

1 db tojás (közepes méretű)

A teszta hozzavaloit összegyurtam, (tejben futattam fel az elesztöt.). Rögtön összeallt, nem ragadt, 30 percig meleg helyen kelesztette. Eközben a töltelek hozzavaloit kevertem össze. Kicsit folyos lett, azt hittem nem jo, de az lett:)

Kelesztes utan kinyujtottam majd megtöltöttem a makkal, es feltekertem. Tojassal megkentem, es meg igy is 15 percig kelt meleg helyen.






Ezutan megint atkentem tojassal, es kb 20 percig 180 fokos sütöben keszre sütöttem.
Oriasi lett, most vagtam fel, de valami ISTENI! Tenyleg!
Holnap vendegsebe viszem, remelem marad addig valami:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése